Samen creëren we jouw nieuwe weg naar gezondheid!

Het is mijn missie jou te helpen.

Energetisch therapeut en ervaringsdeskundige, met jarenlange ervaring in de gezondheidszorg en integratieve psychotherapie.

Ik ben Monique Boedart en vanaf jong meisje speelt gezondheid een belangrijke rol in mijn leven.
Als kind heb ik veel in het ziekenhuis gelegen. Hier heb ik gezien en ervaren wat de kwetsbaarheid van ziek zijn is. En dat de medische wereld niet altijd de oplossing heeft om dat te genezen.
Toen al wist ik dat er meer mogelijk moest zijn om mensen te genezen. Ik wilde helpen mensen beter te maken. Gezond te zijn. Vanuit deze motivatie en mijn passie om anderen te helpen is mijn missie ontstaan: “Ik wil mensen met een aandoening of ziekte helpen!”

Als verpleegkundige kwam ik erachter dat ik vanuit deze rol niet iedereen kon helpen zoals ik graag wilde. Er is meer voor nodig dan medicijnen, wat bloedtesten en een inkijk in het menselijk lichaam met hedendaagse technologie. Gezondheid is niet alleen wat we met onze ogen kunnen waarnemen.
De oorsprong van veel ziekten en aandoeningen zijn vaak niet goed te duiden. Ik denk dat een groot deel wordt veroorzaakt op de manier waarop we met onszelf en met anderen omgaan. Door me te richten op Psychotherapie lukte het mij anderen te helpen zichzelf te versterken waardoor ze meer in hun kracht kwamen. Het gaf me een goed gevoel mensen verder te helpen in wie ze zijn en wat ze kunnen. Toch gaf deze aanpak mij niet de voldoening waar ik op hoopte.

Mijn zoektocht zette zich voort. Ik ben me gaan verdiepen in energetische therapie en oosterse geneeswijzen. Ik heb ondervonden dat door de combinatie van de westerse geneeswijzen en het psychisch en spiritueel versterken van je eigen vermogen, je je gezondheid sterk kan verbeteren of zelfs genezen. En hier ligt voor mij de verbindende factor om mijn missie te volbrengen.

Ik werk nu als energetisch therapeut in combinatie met psychotherapie. Tijdens de behandelingen spreek ik het zelfhelend vermogen van het lichaam aan via energieoverdracht zonder gebruik van medicijnen. Ik leer je terug te gaan naar je kern. Je ervaart dat je met je eigen brein veel meer kunt dan dat in onze samenleving algemeen bekend is.

Monique Boedart

Volg mij op Social Media:

Dit is mijn missie, mijn passie en mijn levensdoel!

Sinds 2002 begeleid ik mensen in mijn praktijk voor psychotherapie en loopbaancoaching. Ik ben mezelf continu blijven ontwikkelen in mijn vakgebieden en uitbreidingen daarvan. Deels uit interesse, maar ook vanwege mijn missie om mensen te helpen zich lichamelijk, geestelijk, sociaal en spiritueel krachtiger te voelen. Eigenlijk is iedereen op pad om het ‘niet gevoelde gevoel’ te voelen.
Zowel lichamelijk: “Ik weet niet waar ik energie vandaan moet halen” Of “Ik weet niet hoe gezond voelt.”
Als psychisch: “Ik weet niet goed wat ik voel, maar ik ben alleen maar moe” Of “zomaar vanuit het niets word ik ineens heel boos.”
Als sociaal: “ Ik voel geen passie voor mijn werk” Of “ Ik probeer vrienden te maken en het lukt me maar niet.”
Als spiritueel: “ Wat heb ik nou te doen hier op aarde, ik mis een bestemming, het voelt zinloos.” Of “Waarom heb ik deze aandoening, ik zie het nut er niet van in”.

Iedereen wil graag tot zijn of haar kern komen, want daar zit de power, de kracht om te LEVEN!

En daar help ik je dan mee, om die te vinden en aan te boren. Soms via de energetische bijsturing, soms met behulp van lichaamsgerichte oefeningen in de praktijk, maar ook voor thuis. Daarnaast ook spirituele oefeningen en breinoefeningen. Mensen komen er in mijn praktijk echt achter dat je zoveel meer kunt dan je denkt. En daar word ik dan ook zo blij van!
Een van mijn grootste uitdagingen was mijn beperkende overtuiging aanpakken. “Als het erop aankomt moet ik het allemaal zelf doen”. Dat die niet klopt en juist belemmert, daar ben ik ondertussen wel achter. Hulp vragen geeft verbinding, blijdschap, gebundelde energie. Hulp vragen is wederkerig. De gever voelt zich nuttig en krachtig en is blij om het te doen, zeker als je op jouw manier weer iets terugdoet. Dat is ook de spirit van deze tijd. Van individualiteit, juist weer naar verbinding, samenwerken. Mijn hele pad en mijn brok aan ervaring en kennis wil ik graag met je delen. Dat hoef je niet helemaal zelf ook te lopen. Centraal staat : Een pad te vinden dat bij JOU past.

HBO-Verpleegkunde

Leiden

Als HBO-V-student kom je in alle velden van de gezondheidszorg. Je doet veel ervaring op in de verschillende velden. Centraal hierin staat dat je mensen niet terug kunt brengen naar een enkele diagnose. Iedereen is een geheel van lichaam, geest en leeft in een sociale context. Gezondheid is dan ook de balans van dat geheel.

Integratieve Psychotherapie

Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam

Tijdens deze opleiding heb ik vooral geleerd dat ieder mens, naast zijn probleem, vooral gezond is en een heel scala aan mogelijkheden in zich heeft, die hij/zij niet goed kan toepassen om het probleem aan te pakken of op te lossen. Als therapeut heb ik geleerd af te stemmen en samen te kijken wat werkt zodat die persoon het daarna weer zelf kan.

Loopbaancoaching

Schouten en Nelissen te Amersfoort

Mensen hebben zoveel talenten, maar beseffen dat vaak niet. Heel vaak rollen mensen in een baan na hun opleiding. Vaak is de carrière gebaseerd op die opleiding en de eerste baan. Er komt eigenlijk bij iedereen een moment dat je je afvraagt of dit is wat je verder nog wil in de toekomst. En dat is het moment dat je met een coach samen gaat kijken wat je drijfveren, je passie, je missie, je opleidingen en werkervaring je hebben gebracht. Om daarna te streven dat hart, hoofd en handelen op een lijn met elkaar komen. Daar ligt passie!

Energetische therapie

Wapiti Healing te Noordwijk

Alles is energie. Energie is trilling/frequentie. Tijdens de opleiding heb ik geleerd de verschillende frequenties van energiebanen te voelen en bij te stellen, maar ook de trillingen van organen en cellen in het menselijk lichaam. Mensen kunnen uit balans raken door gebeurtenissen van buitenaf (denk in onze huidige samenleving aan radiofrequenties, WIFI, straaltorens) maar ook door emotionele processen, dingen die in ons leven ons raken en waar we letterlijk en figuurlijk door uit balans raken. Ons lichaam heeft een emotioneel geheugen, maar ook een fysiek geheugen. Alles slaan we op in de cellen van ons lichaam en dat zorgt voor blokkades. Die cellen doen dan eigenlijk niet goed meer wat ze horen te doen. Door de trillingen in die cellen bij te stellen tot het niveau waarop ze horen te trillen, kun je ervaren dat alles beter stroomt en je fitter voelen. Of je voelt dat de pijn gaat verdwijnen. Op een gegeven moment kan het lichaam het dan weer zelf. Er is als het ware een nieuw celgeheugen ontstaan.

Wat cliënten vinden..

Monique is heel vriendelijk, kan goed luisteren, is begrip- en respectvol. Het was heel prettig om met haar zaken die me dwars zaten samen te bespreken en onderzoeken. Monique heeft me veel nieuwe inzichten gegeven, mij aan het denken gezet en gesteund in een voor mij lastige tijd: overlijden van ouders in combinatie met de wens om te veranderen van werk.

Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijzelf en ben veel meer gaan voelen wat goed voor mij is. De gesprekken, de VIP dag, de ontspanningsoefeningen, de boeken, het zeilen hebben allemaal bijgedragen aan Karin 2.0 die blijer en zelfbewuster is.

Karin

Cliënte die er helemaal voor ging!

Ongeveer 2 jaar geleden kwam ik met een fikse burn-out en midden in een scheiding bij Monique terecht. De gesprekken met haar, waarbij zij onder andere hypnotherapie en familie-opstellingen heeft toegepast, hebben mij weer terug in mijn kracht en dichterbij mezelf gebracht. Later heb ik ook energetische behandelingen bij Monique gehad. Deze geven mij rust en brengen mij terug in balans. Het gaat nu goed met mij, maar ik kom nog steeds graag bij haar terug om me even extra op te laden. Wat ik zo fijn vind aan haar vindt, is dat ze, ondanks dat ze wat voor sommigen misschien een zweverige methodiek hanteert, zij zelf een nuchtere persoonlijkheid is. Warm, oprecht betrokken en met humor! Ik ben blij dat ze op mijn pad gekomen is!

Yvette

cliënt met burn-out en middenin een scheiding.

Wil je samen met mij werken aan je gezondheid?

Uit eigen ervaring weet ik wat er mogelijk is!

Mijn Praktijkruimte: een lichte en warme setting.

Mijn praktijkruimte is aan huis en bevindt zich op de eerste etage. Het is een ruime, rustige kamer met daarin een zithoek voor de gesprekken en oefeningen. Verder vind je er een behandeltafel voor de energetische behandelingen en massages. Indien je slecht ter been bent, is het altijd mogelijk een huisbezoek af te spreken of een afspraak te maken in een behandelruimte in Noordwijk.. Er is volop plek om gratis te parkeren. De praktijk ligt vlak bij uitvalswegen naar de A4 en A44 en de bussen (lijn 3 en 4) stoppen om de hoek. Vanaf het station is het met een OV-fiets 10 minuten fietsen.

Openingstijden:

Ma: op afspraak
Di: 9.00 -18.00 uur
Woe: 9.00 -18.00 uur
Do: 9.00 -18.00 uur
Vrij: gesloten
Avonden: op afspraak

Omgaan met je ziekte, Praktijk Boedart:

Telefoonnummer praktijk:
071-7851589 en 06-44850318

E-mailadres:
info@omgaanmetjeziekte.nl

KvK-nummer: 27340178

Praktijk adres:
Wilhelminastraat 28a
2201 KC Noordwijk

Correspondentie:
Damastroos 3
2317 GA Leiden

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact met me op!