Wil jij je ook energiek en gezond voelen?

u

Vind je het moeilijk goed voor jezelf te zorgen?

Ben je gewend om altijd maar door te gaan tot iets af is en voel je daarna pas dat je pijn hebt en moe bent?

u

Voel je je tekortschieten?

Voel je je schuldig naar je partner, je kinderen, vrienden en familie dat je minder kunt geven/er minder voor ze kunt zijn, dan vroeger?

u

Voel je je moe en ziek?

Voel je je altijd maar moe of ziek en beheerst dat het grootste deel van de dag, waardoor je dingen vergeet of minder kunt meeleven met je dierbaren dan je gewend was van jezelf?

u

Probeer je te compenseren dat je minder kunt?

Doe je extra je best ten opzichte van de mensen die je liefhebt? Vertel je vooral de positieve dingen ook al voel je je heel beroerd of doe je jezelf beter voor dan je je daadwerkelijk voelt?

Hoe ziet jouw leven eruit

wanneer je weer de regie hebt over je eigen gezondheid en energie?

Mijn leven zag er tot 2 jaar geleden heel anders uit. Ik was altijd maar moe en vaak ziek. Ieder virusje pikte ik op.
Doordat ik als kind veel antibiotica heb geslikt was mijn maag/darmstelsel ook van slag en had ik continu maagklachten. Door mijn opleidingen ben ik steeds een stapje verder gegaan. Ik kon geen genoegen nemen met minder!
Omdat ik merkte dat er toch nog iets meer nodig was dan de westerse geneeswijze en psychotherapie, ben ik mezelf verder gaan bekwamen in lichaamsgerichte therapie. Zelf werd ik ook behandeld, dus dat was mooi meegenomen. Ademtherapie (want adem is de bron van levensenergie) Energetische therapie en Lichaamsgerichte therapie met Chi (oosterse geneeswijze) heb ik gedaan. En nu, ben ik zo enthousiast over het resultaat dat ik hiermee heb bereikt, dat ik die kennis en vaardigheden graag wil delen met mensen die zich ook zo moe en ziek voelen. Ik heb me nog nooit van mijn leven zo fit gevoeld.
Dat je geen genoegen hoeft te nemen met minder, dat er altijd een vorm is die bij jou past, dat is me nu wel duidelijk geworden.
In mijn praktijk begeleid ik al 15 jaar, honderden mensen in hun bewustwordings en genezingsprocessen.
Al die ervaringen, persoonlijk, maar ook professioneel, zet ik voor de volle honderd procent in om met jou te kijken naar dat wat het beste bij jóu als mens past, om het beste uit jezelf naar boven te halen.

Het is mijn missie om mensen te leren dat er zoveel méér manieren zijn om je gezondheid te verbeteren dan algemeen bekend is. Ieder mens is uniek en verdient het om de manier te vinden die het beste bij hem of haar past. Ik kan het wel van de daken schreeuwen:
“Ga door tot je weer voelt dat je LEEFT!”

Voortaan weer gezond en energiek door het leven

Het was zo’n eye-opener voor mij dat ik na al die jaren zoveel energieker in mijn vel zit en dat ik na 30 jaar van mijn maagklachten af ben, dat ik me helemaal ben gaan specialiseren in de aanpak van chronische aandoeningen en energie.

Sinds tweeënhalf jaar werk ik samen met een energetisch therapeut en een lichaamsgericht therapeut die volgens de oosterse werkwijze met Chi werkt. Zij leren mij steeds verfijndere technieken om het lichaam te helpen zichzelf te helen. In combinatie met mijn medische achtergrond en de integratieve psychotherapie heb je een perfecte basis om het optimale uit jezelf te halen.

N

Verpleegkundige

N

Integratief therapeut

N

Loopbaancoach

N

Energetisch healer

N

Aromatouch masseuse

Ook jij gaat weer gezond en energiek door het leven

N

Je ontdekt jouw unieke manier om je beter te voelen.

Je leert nieuwe mehoden om jezelf weer op te laden, zodat je energieker de dag door komt.

N

Je verbetert je gezondheid.

Je leert je hersens anders te gebruiken om jouw innerlijk herstel te verbeteren en krijgt hierbij energetische ondersteuning

N

Je kunt veel beter voor jezelf te zorgen.

Je gaat ervaren in je lichaam hoe het is om beter te kunnen kiezen en je niet te laten leiden door schuldgevoel, overcompensatie en ingewikkelde overtuigingen, maar je te laten leiden door je innerlijke behoeften.

Wat cliënten en collega’s over me zeggen

Ik ken Monique als collega en als behandelaar. Monique is een zeer kundig integratief psychotherapeut en hypnotherapeut die heel toegankelijk en invoelend is. En toch een therapeut met beide benen op de grond, met oog voor persoonlijke en maatshappelijke aspecten. Ze is een fijne collega, altijd bereid te sparren of even bij te kletsen. Als energetisch therapeut behandelt zij mij al enige tijd. Met verbluffende resultaten. Behalve de psyche richt ze zich nu ook op het helen van mensen. Een heel nieuwe en bijzondere manier van mensen ondersteunen. Ook dit doet ze op haar zachte, open, weloverwogen en invoelende manier.

Wendy Vos

Collega die te hard had gewerkt

Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Monique. Op dat moment zat ik nog midden in de afwikkeling van een scheiding, terwijl ik daarvoor roerige én vooral stressvolle jaren met mijn eigen bedrijf achter de rug had. Alles in mijn leven stond in het teken van afscheid nemen en ik was vooral bezig met overleven. Ik had verschillende psychomatische klachten zoals maag- en rugklachten en een verstoord slaappatroon. Ik zocht naar een goede manier om mijn beperkte hoeveelheid energie goed te managen. Meer dan parttime werken, lukte me niet. Tijdens de begeleiding van Monique, het eerste jaar voornamelijk gesprekken, werd me helder dat het goed was een rustperiode van een paar maanden in te lassen om eerst écht te herstellen. En ruimte te nemen om te bedenken hoe ik met mijn werk- én woontoekomst verder wilde. Het moment dat ik weer ging werken, viel samen met het moment dat Monique met energiebehandelingen is gestart. Inmiddels ben ik geland in mijn nieuwe leven. Ik ben weer prima in staat ben om fulltime te werken en dit goed te combineren met mijn leven alleen met mijn kinderen in ons nieuwe huis. Ik heb geleerd mezelf op één te zetten, beter naar mijn lichaam te luisteren en veel beter mijn rust te pakken zodat ik tussentijds herstel. Nu kom ik nog af en toe bij Monique om mezelf op het goede spoor te houden. En de energiebehandelingen zorgen er ook voor dat ik iedere keer gereset de deur uit loop!

Kim

Ondernemer en moeder van twee pubers

Wil jij je ook gezond en energiek voelen?

Bekijk dan nu sessie kosten!

Je kan zoveel meer dan je zelf denkt!

Veel van mijn cliënten hebben de eerste keer hun bedenkingen. Ze kunnen er bijna niet in geloven dat het kan. Je energiek en gezond voelen bij een chronische aandoening. Ze zitten al zo lang niet lekker in hun vel. Wat helpt is de zin: “je hoeft het niet te geloven, de behandeling doet zijn werk toch wel en je lichaam reageert vanzelf”. En als je dan daarna ook nog leert jezelf te ontspannen en je brein op een andere manier leert in te zetten, dan gaat er een wereld voor je open.

Vergoedingen bij aanvullende verzekering:

Wanneer je aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat je een deel van jouw investering in je gezondheid terugkrijgt van de verzekeraar. Hieronder vind je een aantal verzekeraars die mijn diensten vergoeden. Wil je zeker weten of je mijn therapie vergoed krijgt, bekijk dan het polisblad van je verzekering , check dit bij de verzekeraar zelf of kijk op de lijst van mijn beroepsorganisatie.

Beroepsvereniging:

CAT Collectief alternatieve therapeuten.

RBCZ Koepelorganisatie

Registratienummers:


CAT-therapeut nummer: CM1736-11-12-18
RBCZ Licentienummer: 190155R

Je weer gezond en energiek te voelen, losse sessies.

Gun jezelf de kans weer te gaan genieten van het leven!

De eerste sessie bestaat altijd uit een intakegesprek. Van cruciaal belang is natuurlijk of het “klikt”: voel je jezelf veilig genoeg en begrepen om bij mij de therapie aan te gaan en zie ik voldoende mogelijkheden om jou te begeleiden. Alleen bij voldoende bereidheid het proces aan te gaan, en dat geldt natuurlijk voor beide kanten, heeft de therapie kans van slagen. Wanneer hier overeenstemming in is, kunnen we bepalen waar we naartoe werken binnen de therapie. In het intakegesprek maak je ook al kennis met verschillende behandelvormen. We gaan gelijk aan de slag en maken een kort plan van aanpak, dat in de daaropvolgende twee sessie wordt fijngetuned. Je kunt kiezen voor losse sessies of trajecten. Bij trajecten ontvang je natuurlijk korting.

Het werk binnen de sessies

Ik werk met verschillende behandelvormen. Samen zoeken we de vorm die bij jou past en waar je je goed bij voelt. Dit kan gaan van energetische behandeling, tot hypnotherapie, tot ademhalingsoefeningen, systemisch werken,EMDR, teveel om op te noemen. Jouw klacht en doel zijn daarbij bepalend. Het is geen standaard pakket.

Kosten:

E

Losse sessies kosten 85 euro per uur.

Ik stuur na de sessie een factuur per mail, die je kunt indienen bij de verzekeraar.

Loopbaancoaching PLUS, omdat werk dat bij je past energie oplevert!

Traject via de werkgever.

Al jaren begeleid ik werknemers in hun ontwikkeling het optimale uit zichzelf te halen of een veranderslag te maken naar een nieuwe baan. Dit zijn altijd trajecten op maat. Mensen zijn het op een gegeven moment zelf ‘loopbaancoaching PLUS’ gaan noemen, omdat ik door mijn achtergrond net wat dieper ga dan loopbaantrajecten via grotere organisaties. Mocht je belemmeringen tegenkomen die voortkomen uit je verleden of uit je gezin van herkomst, die je hinderen in je functioneren op je werk, dan kan dat meteen aangepakt en opgelost worden, zodat je weer vanuit vrijheid kunt acteren, vrij kunt kiezen en optimaler je talenten kunt benutten.

Mijn kracht hierin is enthousiasme en nieuwsgierigheid, maar ook respect en zorgvuldigheid. Ontwikkel waar je talent ligt en je hart, hoofd en handen op een lijn komen. Dan hebben we het over passie!

Voor ieder werkgeverstraject wordt een offerte op maat gemaakt, in overleg met de werkgever. De inhoud van de gesprekken blijft privé. Hierover wordt niets vermeld aan de werkgever, tenzij jij als weknemer hiermee instemt.

Prijs traject:

E

Voor ieder werkgeverstraject wordt een offerte op maat gemaakt, afhankelijk van de wens van de werkgever en werknemer.

E

Kosten per sessie van anderhalf uur 130.00 euro.

Op pad met LEEF!

Een dag jezelf de ruimte en tijd geven op de boot.

Ben je niet helemaal tevreden hoe je carière of je verdeling werk/privé momenteel verloopt, dan is het mogelijk voor een verdiepingsslag te gaan.
Of misschien wil je letterlijk even afstand nemen van alle dagelijkse zorgen dan is het ook mogelijk een dagtocht te maken op onze zeilboot.

Hoe ziet je dag er dan uit?

We beginnen de dag in de haven waar onze boot op dat moment ligt. (dat is momenteel nog in Nederland).
Met een kop thee of koffie bepalen we het doel en de strategie van de dag.
Daarna gooien we de trossen los en kun je aan de slag. Soms kiezen mensen ervoor zelf aan het roer te staan, maar dat hoeft niet. Dan zou je ook al aan de slag kunnen met de opdracht of bespreken en onderzoeken we je gedachtengang terwijl we zeilen. Na verloop van tijd gooien we het anker uit en creëren wat rust.
Het bijzondere hiervan is, dat mensen echt ervaren even van een afstand te kunnen kijken naar waar ze mee bezig zijn. Je bent letterlijk en figuurlijk los en het effect van de natuur is enorm rustgevend, relativerend of uitdagend.
Op deze dag ben jij de VIP die de hele dag centraal staat. Varen en rust worden afgewisseld en aan het eind van de dag, sta je helemaal verwend en verfrist, maar vooral ook met een nieuwe blik weer op de wal.
Het programma is tot in de puntjes verzorgd en op onze luxe zeilboot zul je je helemaal wentelen in comfort, luxe en natuur!

Het is ook mogelijk je partner erbij te betrekken of de dagtocht te verlengen tot een tweedaagse.

Prijs traject:

550 Euro inclusief maaltijden en drankjes.

E

Start om 9u30 in willekeurige haven waar de boot op dat moment is.

E

Met een kop koffie of thee bepalen we het doel en de koers van de dag, zowel jouw koers als de koers van de boot!

E

Je kunt zelf aan het roer staan om de power van de elementen te ervaren of

E

Je kiest voor genieten en nadenken, praten en werken aan je opdracht

E

Ankeren en lunch

E

Vervolgopdracht en/of oefening. Verdieping!

E

Weer even anker op en voortzetting van de tocht.

E

Diner

E

Avondprogramma waarin afronding en plan van aanpak voor de periode bij terugkeer in de haven en het dagelijks leven.

Wat cliënten zeggen:

De dag op de boot was geweldig. Het werkt echt om even helemaal los te zijn van het dagelijks leven en in alle rust en ruimte (letterlijk), te kijken naar de keuzes die je momenteel maakt in je leven.
Monique is heel vriendelijk, kan goed luisteren, is begrip- en respectvol. Het was heel prettig om met haar zaken die me dwars zaten samen te bespreken en onderzoeken. Monique heeft me veel nieuwe inzichten gegeven, mij aan het denken gezet en gesteund in een voor mij lastige tijd: overlijden van ouders in combinatie met de wens om te veranderen van werk.

Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijzelf en ben veel meer gaan voelen wat goed voor mij is. De gesprekken, de VIP dag, de ontspanningsoefeningen, de boeken, het zeilen hebben allemaal bijgedragen aan Karin 2.0 die blijer en zelfbewuster is.

Karin

Cliënte die op pad ging met LEEF!

Ik ben bij Monique gekomen omdat ik graag iets anders wilde in mijn werk, maar al van jongs af aan bij dezefde werkgever had gewerkt. Eigenlijk had ik nooit bewust gekozen. Ik ben toen bij Monique het Loopbaancoaching Plus-traject gaan doen. Een paar collega’s waren daar wel enthousiast over, omdat haar werkwijze zo anders is. Na een aantal gesprekken zijn we een middag de stad ingetrokken en heeft ze op de markt willekeurige voorbijganger gevraagd welk beroep deze mensen voor mij bedachten. Het grappige was dat ik namelijk iets heel anders wilde gaan doen qua werk, iets wat veel dichter bij me lag. De ene persoon na de ander zag mij wel in mijn nieuwe beroep. “Echt een type voor” werd er vaak gezegd. Dat heeft me toch wel een zetje zelfvertrouwen gegeven. Ik ben nu bezig met een opleiding in dat beroep en loop stage. Het is geweldig. Ik had die stap hiervoor nooit durven zetten, maar voel me echt zoveel energieker. Ik heb het gevoel dat ik nu pas echt mijn leven LEEF!

Gerda

Werkneemster en moeder die toe was aan een verandering.

Veelgestelde vragen

Kan energetische therapie kwaad bij een zwangerschap?

Energetische therapie is niet gevaarlijk voor de baby. Sterker nog, hoe energieker jij je voelt, hoe minder stresshormonen je aanmaakt. Hierdoor ervaart het kindje ook meer rust en zal beter groeien.

Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig?

Nee, je kunt zelf bepalen of je hulp nodig hebt en je aanmelden zonder verwijsbrief.

Wordt de therapie vergoed?

Afhankelijk van je verzekering wordt een deel van de sessies vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt het beste in je polisvoorwaarden kijken of contact opnemen met je verzekeraar.

Wil jij je ook gezond en energiek voelen?

Annuleringsregeling:

Afspraken moeten uiterlijk 24uur voor aanvang worden geannuleerd met geldige reden. Bij annulering zonder bericht of na 24u voor de afspraak, wordt de sessie dient u het volledige bedrag te betalen.

Omgaan met je ziekte, Praktijk Boedart:

 

Dagen praktijk open: 

Maandag: op afspraak
Dinsdag : 9.00-18.00
Woensdag: 9.00-18.00
Donderdag 9.00-18.00
Vrijdag : gesloten
Avonden: op afspraak.

 

Telefoonnummer praktijk:
071-7851589 en 06-44850318

Praktijk adres:
Wilhelminastraat 28a
2201 KC Noordwijk

Correspondentie:
Damastroos 3
2317 GA Leiden