Home » Blog » Nieuws » Nieuws over tinnitus, want tinnitus vreet energie

Nieuws over tinnitus, want tinnitus vreet energie

door | 16 okt, 2017 | Nieuws

Nieuws over Tinnitus:

De term ‘tinnitus’ staat meestal voor hinderlijke geluiden van binnenuit die niet te negeren zijn. Die geluiden zijn als het ware ‘schijngeluiden’. Ze ontstaan doordat het gehoororgaan of de zenuwbanen – zonder dat er geluiden zijn – signalen doorgeven die in de hersenen de betekenis ‘geluid’ krijgen. Beschadigingen in het laatste gedeelte van het gehoororgaan of veranderingen in de zenuwbanen of de hersenen zijn er de oorzaak van. Ook spiertjes rond het oor die zich samentrekken of problemen in het middenoor kunnen tinnitusklachten veroorzaken. Andere oorzaken van tinnitus zijn afwijkingen aan bloedvaten in het hoofd of een hoge bloeddruk, die een kloppend of tikkend geluid in het ritme van de hartslag veroorzaken.

Ik ga nu in op de tinnitus die veroorzaakt wordt door veranderingen in de zenuwbanen of de hersenen.

Kenmerkend is dat mensen die last hebben van deze vorm van tinnitus van kinds af aan teveel gericht zijn geweest op hun omgeving. Ze groeiden op bij ouders die onvoldoende veiligheid konden geven of zich onvoldoende bewust waren van de behoefte van hun kind. Hierdoor moesten het kind heel alert zijn op hun omgeving. Wat zou papa of mama nu weer doen, hoor ik daar een driftbui aankomen? Zij ontwikkelden hun gehoor steeds verder om zichzelf veilig te stellen.

Alles wat je aandacht geeft groeit

En dat is nu letterlijk bedoelt. In je hersenen heb je neuronen (hersencel) en uitlopers (axonen en dendrieten). De uitlopers ontvangen en verzenden informatie.

Netwerk van hersencellen met hun verbindingen.

Wanneer je dus opgroeit in een onveilige omgeving waarin jij steeds heel goed moest horen of het wel veilig was, heb je extra netwerk van uitlopers ontwikkelt. Meer dan de gemiddelde mens. Je hebt een soort supergehoor ontwikkelt. Daardoor hoor je die geluiden continu in je hersenen.

Het beste advies ever: Geen aandacht aan geven!

“Ha ha, hoor ik je denken. Dat is flauw! Dat lukt juist niet.”

Maar ik bedoel het serieus. Er wordt nog weleens voor gekozen om een apparaatje in je oor te stoppen dat een pieptoon of bromtoon afgeeft. Doe dat vooral niet! In het begin helpt het. Later ontstaat er een soort gewenning en doet het niets meer. Dan wordt de toon weer bij gesteld en helpt het weer een tijdje. Maar ook daar ontstaat weer gewenning aan.
Wat je in je hersenen doet is steeds meer neurale verbindingen aanleggen in het auditieve deel van je hersenen. Daardoor raakt je alertheid naar buiten toe steeds beterontwikkeld en wordt het netwerk steeds dichter.

Het probleem wordt dus juist vergroot.

Geen aandacht aan geven, hoe doe je dat?

Train jezelf in focussen. Ga een boek lezen met de TV of muziek aan. Geef jezelf veel prikkels en train jezelf te blijven focussen op dat boek. Je geeft dan geen aandacht meer aan het horen en de netwerken in je hersenen deactiveren weer. Je kent het spreekwoord wel : “Use it or lose it” (gebruik het of verlies het/raak het kwijt). Dat geld zeker ook voor de verbindingen tussen de hersencellen. Net als bij spieren. Wanneer je ze niet gebruikt, krimpen ze. Wanneer je de verbindingen tussen de hersencellen niet gebruikt, krimpen ze ook.

Daarnaast kun je met energetische therapie nog ondersteuning krijgen om het proces te versnellen.

Wil je met energetische therapie en een groot scala aan oefeningen voor je hersenen, ook leren je aandacht af te leiden van je tinnitusklachten en daardoor neurale netwerken te leren verkleinen?
Neem dan contact met me op.

Over mij

 Ik ben Monique Boedart. Mijn missie is mensen te helpen om zich weer energiek te voelen, ondanks hun chronische aandoening.  Ieder mens heeft unieke behoeften en daar wordt  in onze opvoeding en in onze samenleving vaak aan voorbij gegaan. Samen creëren we jouw unieke  nieuwe weg naar gezondheid!  Ik help je weer te voelen wat je nodig hebt, ook al geloof je er niet meer zo in. De oplossing ligt dichterbij dan je denkt..

Volg mij op Facebook!

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin